Dec 7, 2011

Holiday Recipes: Spicy Mexican Hot Chocolate

Last Saturday i received a gift from my friends of the California Milk Processor Board (CMPB), the creators of GOT MILK?, it was a package with some goodies and a CD with some sweet and delicious Holiday Recipes, that i want to share with you.

This week we are feeling some real cold temperatures here in California, so I decided to share this spicy mexican hot chocolate recipe, hope you want to try it!
---------------------------------------------------------------------------------------------
El sábado pasado recibí un paquete de mis amigos de California Milk Processor Board (CMPB), los creadores de GOT MILK?, era un paquete con algunas sorpresas y un CD con dulces y deliciosas recetas de Navidad, las cuales quiero compartir con ustedes.

Esta semana hemos empezado a sentir un fuerte frío aquí en California, así que decidí tratar un rico chocolate caliente, espero les den ganas de intentar esta fácil receta!

 
Any concerns about calories?
Spicy Mexican Hot Chocolate – Made with low fat milk, cinnamon, vanilla, cocoa, sugar and a dash of ground cayenne pepper for a little kick, this comforting and traditional treat in the Latino community is at 133 calories per serving.

SPICY MEXICAN HOT CHOCOLATE

Serves 2

Ingredients:
2 cups 1% low fat milk
1 large cinnamon stick
1 ½ tbsp. cocoa
1 ½ tbsp. sugar or sweetener
½ tsp. real vanilla extract
Cayenne pepper (optional)

Directions:
Mix milk, cocoa powder, cinnamon, and sugar or sweetener in a medium saucepan. Cook over a low heat until hot, stirring frequently. Be careful not to boil over.

For a spicy kick, stir in some cayenne pepper to taste.

Pour into 8 oz. serving cups.

Presentation:
Garnish with a dollop of whipped cream

Nutrition Content Per Serving:
133 calories, 3.4 g fat

----------------------------------------------------------------------------------------------
Para quienes se preocupan por las calorías:
Spicy Mexican Hot Chocolate - Elaborado con leche baja en grasa, canela, vainilla, cacao, azúcar y una pizca de pimienta de cayena para un sabor diferente y picante, tan solo 133 calorías por porción.

SPICY MEXICAN HOT CHOCOLATE

Para 2 personas

ingredientes:
2 tazas de leche 1% baja en grasa
Un pedazo grande de canela
1 ½ cucharadas. cacao
1 ½ cucharadas. azúcar o edulcorante
½ cdta. extracto de vainilla real
Pimienta de cayena (opcional)

instrucciones:
Mezcle la leche, cacao en polvo, canela y azúcar o edulcorante en una olla mediana. Cocine a fuego lento hasta que esté caliente, revolviendo con frecuencia. Tenga cuidado de no hervir.

Para un toque picante, agregue un poco de pimienta de cayena al gusto.

Vierta la mezcla en 8 oz sirviendo copas.

presentación:
Adornar con una cucharada de crema batida

Nutrición Contenido por porción:
133 calorías, 3,4 g de grasa

 
Keep calm and enjoy it!
------------------------------
Que lo disfruten!

 

Linking up at:
lollipops

3 comments:

  1. Sounds yummy! I will have to try it for this cold weather we are having in Cali.

    ReplyDelete
  2. i love mexican hot chocolate!!!! wish it was cold here. that looks so yummy....

    thanks for letting me know about the button. i will have to fix it :)

    ReplyDelete

Hello,
Thank you for leaving a comment, I really appreciate it!
Love :)
color land